Het motorrijbewijs is niet alleen het leukste rijbewijs om te halen, maar zorgt er ook voor dat je beter leert autorijden en met nog meer inzicht over verkeer gaat nadenken. Een goed opgeleide motorrijder heeft controle over de motor en is veel minder afhankelijk van de mensen om zich heen, dan veel mensen denken. De automobilist verplaatst zich vaak in een automatisme van A naar B. Een motorrijder is al veel actiever met het voertuig en het verkeer bezig. De tijdswinst voor woonwerk verkeer is enorm. Indien een bepaalde gedragscode wordt gevolgd, kan tussen de file door worden gereden. De huidige kleding zorgt voor het wind en waterdicht op de plaats van bestemming aankomen. Het gevoel van vrijheid, wind en weer is gewoon gaaf. Door steeds meer theorie- en auto-opleidingen zijn wij genoodzaakt om keuzes te maken en sturen wij onze kandidaten door naar een goede collega. Bel of mail voor informatie.

De basisopleiding bevat al veel van de leerstof uit voortgezette rijopleidingen voor bijvoorbeeld de politie. Tijdens de opleiding voor het examen voertuigbeheersing komen naast de verplichte verrichtingen diverse oefeningen aan bod om de beheersing te vergroten. Sturen zonder stuur. Remmen met en zonder ABS. Met 1 hand aan het stuur keren. Motorgymnastiek. Over obstakels heenrijden. Rijdend kegels opruimen.
Kortom : leuke opleiding.

AVD examen

Plaats op de rijbaan, lijnen rijden, zicht halen, ruimte en afstand maken, bochten rijden, landwegen lezen, op de leuke momenten gas geven, op de goede momenten remmen.

Compactopleiding in paar dagdelen

De lessen op de weg geven bij voorkeur in dagdelen van 4 uur. Hierdoor kunnen we een groter gebied gebruiken om leuke routes te rijden. We maken er dan een leuke ochtend of middag van. Buiten je lesstijd om houden we koffiepauze (meestal bij Bianca’s restaurant in Oterleek, Tipje: Appelgebak!)

Nieuwe motorrijbewijzen

Rijbewijs A1

Kandidaten onder de 24 jaar kunnen opgaan voor het rijbewijs A1.
Dit bestaat uit een theorie-examen A, het AVB- en het AVD examen.
A1-kandidaten mogen met 17 jaar beginnen met praktijklessen, mits ze een geldig rijbewijs B hebben of een theoriecertificaat A.
Het theorie-examen A mogen de A-kandidaten afleggen vanaf 17 jaar. Het certificaat is 18 maanden geldig.
De categorie motor is 11kw, max 125cc.

Rijbewijs A2

Motorrijders die tenminste twee jaar in het bezit zijn van rijbewijs A1 mogen opgaan voor rijbewijs A2.
De kandidaat legt hiervoor een ééndelig praktijkexamen in het verkeer af.
Tijdens deze rit worden twee bijzondere manouvres uitgevoerd uit een totaal van vier.
De categorie motor is tot 35kw.

Rijbewijs A aanvullend(dus na A1)
Motorrijders die tenminste twee jaar het rijbewijs A2 hebben, mogen opgaan voor het rijbewijs A. Ook dit examen bestaat uit één deel met bijzondere manouvres.
Tevens wordt nu een keuze gemaakt uit één van de drie manieren om een stuk zelfstandig de route te rijden.
De categorie motor is meer dan 35kw.

Vanaf 24 jaar mag men ook direct opgaan voor volledig rijbewijs en examen A
Het traject bestaat dan gewoon weer uit een theorieopleiding, een AVB- en een AVD-examen.
De categorie motor blijft dan gewoon 35kw of meer.

Tijdens de eerste lessen snappen wij ook wel dat je misschien nog even wil wachten met het kopen van kleding totdat je zeker weet dat je door wilt gaan. Stevige kleding zoals een spijkerbroek met daaroverheen een regenbroek, een strakke slijtvaste jas met voldoende mouw en ruglengte en handschoenen kunnen even dienen als tijdelijke oplossing. Schoenen moet stevig en hoog zijn, tot boven de enkels.

Een helm kun je ten alle tijden van ons lenen. Na een aantal lessen verwachten we eigenlijk wel dat je motorkleding leent of aanschaft. Er is goed materiaal tegen een redelijk prijs te krijgen. Vraag ons eerst even naar de mogelijkheden voordat je wat aanschaft. Bovendien kun je met je leskaart 10% korting bij lemstra motoren krijgen.